SIF Muntenia (SIF4) a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis aprobarea documentului de ofertă publică concurentă de cumpărare de acţiuni emise de societate al cărei ofertant este Behboud Madadi, cel mai mare investitor individual al unei SIF, prelungirea derulării ofertei publice derulate chiar de societate şi, totodată, suspendarea celor două oferte publice concurente pentru derularea unei licitaţii de preţ.

La solicitarea ASF, acţiunile SIF4 au fost suspendate miercuri de la tranzacţionare începând cu ora 12.53, reluând tranzacţionarea la ora 15.15. Astfel, ASF a dat undă verde contraofertei realizate de Behboud Madadi, prin care acesta vrea să cumpere 55 mil. acţiuni SIF4, reprezentând 7% din capitalul social al societăţii de investiţii financiare, la un preţ de 1,6 lei pe unitate, ofertă care s-ar ridica astfel la 88 mil. lei (peste 17 mil. euro). 

Citeste tot articolul

Premieră: ASF cere licitaţie de preţ pentru două oferte de cumpărare de acţiuni SIF Muntenia concurente făcute de un acţionar şi de societate