• „SAI Muntenia Invest are conflicte de interese foarte mari cu anumite SAI-uri, dar care nu se regăsesc în Registrul Conflictelor de Interese, aşa cum cere Regulamenul UE nr. 231/2013”
• „Am cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară să nu permită celor aflaţi în conflict de interese să voteze la adunarea acţionarilor SIF Muntenia, pentru că este contrar legii”

În raportul întocmit de KPMG la cererea Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri, lipsesc foarte multe elemente cerute de membrii Asociaţiei, pentru că SAI Muntenia a refuzat să furnizeze informaţii către auditor, pe motive de confidenţialitate, ne-a spus Ben Madadi, cel mai mare acţionar al SIF Muntenia, în cadrul unui interviu video. Dar cel mai grav lucru este că, deşi SAI Muntenia are conflicte de interese foarte mari cu anumite SAI-uri care administrează nişte fonduri ce au primit bani de la SIF Muntenia, acestea nu se regăsesc în Registrul Conflictelor de Interese, aşa cum cere Regulamenul UE nr. 231/2013, afirmă acţionarul.

„Faptul că există aceste conflicte de interese şi nu au fost înregistrate contravine Regulamentului Uniunii Europene nr. 231/2013, conform căruia adminstratorul unui FIA trebuie să facă tot posibilul pentru a evita conflictele de interese. Dar aici nu vorbim despre a face tot posibilul pentru a evita conflictele de interese, ci despre a face tot posibilul pentru a crea şi întreţine conflictele de interese. Vorbim despre un conflict de interese în beneficiul administratorului FIA, ceea ce este complet ilegal” spune Ben Madadi.

Citeste tot articolul

INTERVIU CU BEN MADADI, CEL MAI MARE INVESTITOR AL SIF MUNTENIA:”SAI Muntenia a prejudiciat investitorii SIF Muntenia cu peste 220 milioane lei”