Stimate domnule preşedinte Florin Cîţu,

Vă scriu în numele Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri (AISIF), cea mai mare asociaţie de investitori la bursa din România, care reprezintă şi apără interesele milioanelor de acţionari la SIF-uri.

Am primit numeroase sesizări privind mai multe nereguli la SIF Banat Crişana, SIF Muntenia şi SIF Oltenia care generează prejudicii majore investitorilor. Este vorba de încălcări repetate ale legii 74/2015 şi ale regulamentului Uniunii Europene 231/2013.

Cum era şi firesc, ne-am adresat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Ar fi trebuit să se constate o simplă evidenţă – mai precis, faptul că există numeroase conflicte de interese create de administratorii acestor SIF-uri cu nişte fonduri de investiţii – şi să ia măsurile care se impun. Din păcate nu a fost aşa, cu toate că obligaţia ASF o constituie protejarea drepturilor investitorilor în piaţa de capital românească şi aplicarea legislaţiei în vigoare.

Având în vedere că Senatul României este instituţia care supraveghează activitatea ASF şi, totodată, cunoscând backgound-ul dumneavoastră profesional şi interesul pentru piaţa de capital, vă solicităm respectuos o audienţă. Dorim să vă facem cunoscute şi să discutăm problemele cu care investitorii la SIF-uri se confruntă. Nădăjduim, astfel, să găsim sprijin din partea Senatului şi a dumneavoastră pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru impunerea legislaţiei româneşti şi a regulamentului Uniunii Europene pe piaţa de capital din România.

Cu Stimă,
Florian Munteanu
Preşedinte AISIF

Publicat in ziarul Bursa

Petiţie AISIF pe subiectul Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF-uri), adresată Senatului